In 1986 constateerden een aantal biologische (Europese) handelspartners dat er te weinig aanbod was van o.a. biologische noten en zuidvruchten. Zij besloten om, in een uniek samenwerkingsverband, het aanbod van deze producten te gaan bevorden. Zo ontstond de Good Food Foundation en deze werd in 1987 officieel opgericht.

 

Doelstelling:
Het opzetten, beheren en begeleiden van projecten op het gebied van biologische landbouw. Daaronder valt ook deelname aan en ondersteuning van projecten van derden, het plegen van zelfstandig kwaliteitsonderzoek, het organiseren van kwaliteitscontrole (door een onafhankelijke instantie) én het beheren van het merk Good Food.

 

Producten:
Rozijnen, abrikozen, vijgen, hazelnoten, linzen, kikkerewten, gedroogde mango’s, pinda’s, pompoenpitten, zonnebloempitten zijn zo een aantal producten welke worden geteeld met ondersteuning en begeleiding van de Good Food Foundation.

 

Praktijk:
In Izmir in Turkije heeft de Good Food Foundation een eigen kantoor. Van hieruit worden door 4 Turkse landbouwingenieurs de boeren in de diverse projecten begeleid en geadviseerd. Er wordt bijvoorbeeld voor gezorgd dat er op tijd alternatieve bestrijdingsmiddelen in voldoende mate aanwezig zijn, op het moment dat er zich ziekten of plagen voordoen. Het kantoor in Izmir is ook een belangrijke schakel in het contact met de bedrijven die de verschillende producten voor de Good Food leden verwerken en exporteren.

grasgroen.com